Ga naar home van Werkgroep Voetafdruk Nederland
Home
Uw Voetafdruk
 Minder kinderen
 Tips
 Voedsel
 Geluk
 

Hoe groot is uw Voetafdruk?

Bent u nieuwsgierig naar uw eigen Voetafdruk? Op verschillende websites kunt u een schatting van uw voetafdruk laten uitrekenen:

scan

commentaar

De quick scan is de "algemene voetafdruk", zoals die een aantal jaren geleden is ontwikkeld door De Kleine Aarde en in 2011 werd overgenomen door Duurzaamheid in Actie.

Deze scan, in het Engels, rapporteert hoeveel Aardes er nodig zouden zijn als iedereen zo zou leven als u.

Gemaakt door het Global Footprint Network, die alle Voetafdrukgegevens wereldwijd verzamelt.

Deze voetafdrukscan van uw "algemene voetafdruk", ontwikkeld door de provinciale Natuur en Milieufederaties, is uitgebreider dan de vorige. U kunt uw voetafdruk meten en aan het eind uw persoonlijke score vergelijken met het gemiddelde in Nederland.

De resultaten worden per provincie bijgehouden.

  • Voetafdruktest WNF

Dit is de persoonlijke Voetafdruktest van het Wereld Natuurfonds.

Speciaal voor jongeren en gebruik op scholen is deze quiz ontwikkeld, waarmee je een schatting van je voetafdruk maakt. Afdrukken, invullen en op school bespreken!

 

Aanvullende scans

Met de Quick Scan en de Watervoetafdruk (hieronder) worden de belangrijkste aspecten van uw voetafdruk geschat. Gebruik van water zit niet in de "gewone" voetafdruk, daarom is de Watervoetafdruk aanvullend.

De overige onderstaande scans geven op belangrijke deelgebieden van uw consumptie een schatting van uw gebruik. De resultaten kunnen niet worden opgeteld bij de uitkomst van de Quick Scan en ook overlappen de verschillende scans elkaar.

Speciaal voor het klimaatprobleem, de CO2-uitstoot, zijn er zowel een Nederlandse Klimaatscan als een Engelse Carbon Footprint. En ook een CO2-voetafdruk voor bedrijven.

scan

commentaar

De Watervoetafdruk van het Water Footprint Network uit Enschede

Deze Voedselvoetafdruk wordt beheerd door het Voedingscentrum in Den Haag.

Kijk ook op Voetprint Cooking, over koken met een lage voetafdruk.

Ontwikkeld door De Kleine Aarde en Ad Vermaas. Geeft een schatting van je CO2-voetafdruk. Let op: de link naar Live Cool! werkt niet meer.

Dit is een gedetailleerde scan uit Engeland voor je CO2-voetafdruk, met de mogelijkheid tot compensatie in diverse projecten.

Met deze calculator kunt u de CO2-uitstoot van uw bedrijf uitrekenen.

 

Zie overwegingen over gezinsgrootte en tips om uw persoonlijke voetafdruk te verkleinen.